Bambus gulv

Bambus leveres som gulvbelægning i forskellige varianter. Lægningen svarer til de analoge gulvmaterialer af træ, dvs. væske, limet eller også som undergulvskonstruktion. Man skelner:

Bambus er et af græsset og vokser ekstremt hurtigt. De træagtige stilke bruges til gulvbelægninger i bambus; materialet fås i form af parket, paneler, finer, rullevarer, fliser eller gulvbrædder. Ud over den hurtige vækst har bambus en høj fugtbestandighed og er derfor også velegnet til installation i badeværelser og andre fugtige rum. Bambusparket er omkring 30% hårdere end egetræsparket og er meget holdbart. Vedligeholdelsen svarer til træbelægningen, lægning er mulig som væske eller lim.1. Massiv parket- og båndsparket af limede og pressede bambusfibre
2. Industriel bambusparket består f.eks. Af lodrette individuelle lameller, der holdes sammen af ​​et bånd. Efter limning fjernes tapen, og gulvet slibes og får en sidste behandling.
3. Færdig parket eller klikparket af bambusfiner på en tunge- og sporbundplade med bund
4. Planker og brædder som flerlagsbrædder med runde fasinger eller not og not

Overfladebehandling af bambusgulv:

På samme måde som trægulvet kan bambusgulvet efterbehandles på forskellige måder. Det er muligt at forsegle den helt lagt overflade, med færdig parket, de enkelte elementer er ofte allerede malet eller forseglet. Bambusgulve kan også vokses og olieres.

Den ukomplicerede pleje og belægningens ufølsomhed over for snavs taler for malingen. En mat overflade anbefales, så et lakeret gulv også ser naturligt ud.

Olierede overflader ser meget naturlige ud, men efterbehandling er påkrævet med jævne mellemrum. Beslutningen om en olieret overflade er allerede taget ved køb, plankerne eller parketstrimlerne kan allerede forbehandles.

Hårdvoksolie giver fordelene ved lak og kombinerer dem med dem på den olierede overflade. Voksen trænger ind i overfladen af ​​bambus og danner et permanent lag, der også kan fornyes delvist.

Vedligeholdelse af bambusgulv:

Bambusgulve kan rengøres let og regelmæssigt med en gulvmælk specielt designet til bambus eller andre rengøringsemulsioner. For vedligeholdelse er det tilstrækkeligt at tilføje et passende rengøringsmiddel til vandet og tørre gulvet af med en fugtig klud. Ingen pools eller vandpytter må forblive på overfladen. Aggressive rengøringsmidler, midler og værktøjer, der skrubber eller ridser overfladen, må ikke bruges.

Fordele ved bambusparket

1. En af de vigtigste fordele ved bambusparket er, at det er ufølsomt over for fugt. I modsætning til eg eller bøget parket skader du ikke træets struktur, hvis du tørrer det af med en fugtig klud. Selv damp kan ikke beskadige materialet. Af denne grund er bambusparket velegnet som gulvbelægning i badeværelser, køkkener og andre rum med høj luftfugtighed, f.eks. Saunaer.
2. Bambusparket er også populært på grund af dets høje modstandsdygtighed. Brinells hårdhed, der udtrykker materialets trykstyrke, er 40 N / mm2 og dermed i træsorter som Merbau, aske og wenge, som er blandt de hårdeste. Det betyder, at det kan bruges i kommercielle rum og med tunge møbler.
3. En anden fordel ved bambusparket er dets unikke udseende, som er skabt af den særlige produktionsproces, hvor strimlerne koges af stilkene, tørres og limes under højt tryk. Der skelnes mellem vandrette og lodrette arrangementer, afhængigt af om de komprimeres vandret eller opretstående. Mens den vandrette variant har en heterogen struktur, ser opretstående lameller mere ensartede ud.
4. Holdbarhed er også et aspekt, der taler for bambusparket. I modsætning til eg-, teak- eller valnøddeskove, der er truet af rydning, vokser bambusplanter meget hurtigt tilbage og når deres endelige størrelse efter få måneder. Da kun de lignificerede stilke fældes under høsten, ødelægges planten alligevel ikke. Derfor bringer selv den store efterspørgsel ikke verdens bambusbestande i fare.
5. Omkostningerne ved bambusgulve er moderate mellem 30 og 70 euro pr. Kvadratmeter. De forskellige priser afhænger af de forskellige byggemetoder og højden på slid- og understøtningslaget. Du bør sikre dig, at du vælger et bambusgulv med et underlag af høj kvalitet. Hvis den er for blød, kan parketten gå i stykker under tunge belastninger, eller der kan dannes grimme buler.

Ulemper ved bambusgulv :

1. Med gulvvarme er det vigtigt at sikre sig, at producenten har godkendt bambusgulvet til det. Kun disse gulve bør bruges til gulvvarme.
2. En anden mulig ulempe ved bambusparket er farven, som i modsætning til andre træsorter ikke kan ændres. Konventionelle parketfarver distribueres kun uregelmæssigt på grund af bambusens struktur, og resultatet er sjældent optisk tilfredsstillende.