Sammensatte træplanker

Sammensatte træplanker er stærke og holdbare i forhold til almindelige træplanker, og de holder også længere. Hvis du har et kompositdæk, betyder det, at plankerne består af flere genbrugte eller syntetiske materialer, normalt plastik (akryl) og polymerer. Disse materialer kan kombineres for at skabe det design og det look, du ønsker for dit dæk.

Metode til brug

Der er mange måder, hvorpå sammensatte planker kan bruges til at lave dit dæk. En måde er at bruge selvblokerende klip. Selvlåsende klemmer er skruer i rustfrit stål, der kan holde brædderne på plads, uanset hvilken slags vejr de møder. På grund af dette behøver du ikke at tåle rådne eller løse brædder, som om du ikke brugte selvblokerende klemmer.

En anden metode til fremstilling af sammensatte planker er ved hjælp af trykbinding. Trykbinding udføres ved at opvarme plastmaterialet og derefter hamre det i en plade. Plasten smelter og smelter sammen med træet og skaber et stærkt bånd mellem de to. Mange producenter anbefaler at bruge højtryksluft som limningsmetode. Højtryksluft hjælper med at binde brædderne mere effektivt sammen, men ulempen ved denne metode er, at der genereres mere varme under processen.

Funktioner

Mange husejere foretrækker sammensatte planker, fordi de er stærkere end almindelige løvtræer. En grund til, at sammensatte planker er mere holdbare end almindeligt hårdttræ, er, at de har flere lag. Det giver producenter af sammensatte planker større variation, når det kommer til at skabe forskellige tætheder. Dette er fordelagtigt, fordi forskellige tætheder bedre modstår forskellige klimaer. Hvis du bor i et område, der oplever ekstreme klimaer, såsom kraftig nedbør eller ekstremt varme temperaturer, bør dine sammensatte fliser kunne modstå disse forhold.

Hvordan installeres?

Hvis du vil installere sammensatte planker på egen hånd, har du brug for de rigtige værktøjer. Nogle mennesker vælger at ansætte nogen til at installere denne type gulve, men du kan gøre det, hvis du er tryg ved at gøre det selv. Du skal have skruetrækkere, et målebånd og en slags pen til at skrive på plankerne for at få nøjagtige målinger. Du skal også bruge nogle søm, brystvorter, en sav og andre værktøjer, afhængigt af hvor omfattende projektet bliver. Bare sørg for at få prisoplysninger fra flere leverandører, før du vælger den bedste leverandør til dig.

Sammenligning

Når du har modtaget prisoplysninger, bør du sammenligne dem med trægulve. Du vil opdage, at udendørs kompositfliser har et produkt på omkring en halv tomme. Løvfældende træer kan på den anden side være tre eller fire centimeter tykke. Derudover er udendørs kompositfliser færdige med kemikalier, der forhindrer sollys i at trænge ind i plankerne. Løvtræer skal forsegles eller males. Det kan være lidt dyrere end færdige planker.

När du har bestämt dig för din leverantör och pris måste du komma igång. Det första du ska göra är att välja färg och stil. Dessa är lätta att bestämma eftersom du går med något som du förhoppningsvis kommer att använda i flera år. Det finns många färger att välja mellan, och din leverantör ska hjälpa dig att göra dessa val. Om du inte vet vad du ska få, finns det kompositplankor i nästan vilken färg du än kan tänka dig, från rödved till svart.

Konklusion

Når du har valgt din farve og stil, skal du kontakte os. Vi anbefaler, at du kontakter lokale myndigheder eller byens embedsmænd. De har ofte regler og forskrifter i forbindelse med installation af dæk, gangbroer, verandaer og andre steder med træoverflader. Ofte kræver disse regler særlige tilladelser og inspektioner, før byggeriet kan påbegyndes. Rådgivning med dine lokale embedsmænd er ikke kun sikkert, men det kan også spare mange penge ved at få de dæk, du ønsker godkendt.