Vinyl gulv

Vinylgulv (polyvinylchlorid (PVC). Er den moderne variant af det klassiske PVC -gulv. Siden 1960'erne har PVC -gulve været brugt flittigt i lejligheder, trappeopgange, kontorer og i industrielle og administrative bygninger. De var billige, lette at passe . hvis, og holdbar mod vand og snavs og let at holde ren ved at tørre af med en fugtig klud.

Branchen igangsatte en forbedring med initiativerne "Vinyl 2010" og "Vinyl Plus" (frem til 2020). Især fraværet af skadelige stoffer og genbrug er vigtige mål. Markedsføring og anvendelse af phthalat som blødgører er blevet forbudt i EU siden 2015. Mesamoll bruges nu som blødgøringsmiddel til erstatning af phthalat.

Egenskaber:

Vinylgulve er hygiejniske og lette at passe. Gulvet er varmt til fødderne. Det er ufølsomt over for fugt. Som et omkostningseffektivt alternativ til ægte trægulve eller naturstenfliser er det let at lægge, robust og let at passe - uanset om det er i dit hjem eller i forretningslokalerne. Det har dog en temmelig negativ effekt på rumklimaet, da PVC hverken absorberer eller frigiver fugt og derfor ikke har en fugtregulerende effekt. Massiv vinyl er også velegnet til fugtige lokaler, hospitaler og børnehaver. Ufølsomhed over for syrer og baser gør fuld vinyl velegnet til industrielle bygninger og laboratorier.

Vinyl fås i alle dekorationer og farver. Ved at strukturere overfladen opnås et specielt "greb" (haptisk). Ved at kombinere optik og overfladestruktur kan sten- eller trædekorationer også gengives i naturen, hvorved manglen på en kølig fornemmelse for stenen er forvirrende, når det kommer til stengengivelse.

Lydudviklingen i rummet (omgivende støj) og i tilstødende rum (stød) er lavere end med laminatgulve. Den lydabsorberende film, der kræves til væskeinstallation, øger denne fordel.

Følsomheden over for ridser er større end for laminater. Selv små sten under sko eller hårde hjul kan forårsage ridser. På den anden side går retter meget mindre i stykker end på laminat-, træ- eller stengulve.

Typer af vinylgulve:

Vinylgulve bliver mere og mere populært, og sortimentet er også steget de seneste år. Men ikke alle vinylgulve er ens.

Der foretages en generel forskel mellem:

1. Vinyl på HDF-substrat: Denne ca. 10 millimeter tykke belægning har en struktur, der ligner laminat. Det tilsættes væske.
2. Massiv vinyl: Dette gulv, der er op til 5 millimeter tykt, kaldes også fuld vinyl. Den fås som klikvinyl til flydende installation, til limning og selvklæbende.
3. Hård vinyl: Dette gulv har en underlagsplade af SPC og et øverste lag vinyl. SPC er en

Sten-plastblanding, der gør gulvet særligt robust og endnu mere holdbart end massiv vinyl.

Fordele ved SPC-hårdt vinylgulv:

1. Det er dimensionsstabilt: mindre uregelmæssigheder i overfladen stikker ikke ud, som med fuld vinyl. Dette gør forberedelsen til lægning særlig enkel. Du behøver ikke længere omhyggeligt at fylde og glatte overfladen, før alle uregelmæssigheder er fjernet. Dette gør hård vinyl særligt velegnet til renovering: Læg blot gulvet på gamle gulvbelægninger såsom fliser. Det siger sig selv, at den nedre overflade ikke skal have store højdeforskelle og skal være ren og tør. Takket være SPC bundpladen er klikforbindelserne desuden mere stabile end med konventionelle vinylgulve. Hvilket forenkler installationen.
2. Hårde vinylgulve fungerer kun minimalt. Højere temperaturer og temperaturvariationer påvirker ikke gulvet. Læg hårde vinylgulve i værelser med vinduer fra gulv til loft, pejse eller i en udestue. Dit nye gulv ekspanderer eller deformeres ikke på grund af SPC -kernekortet, hvilket kan være tilfældet med klassiske vinylgulve. Du kan også lægge gulvet over et stort område og uden ekspansionsfuger. Du behøver kun at planlægge ekspansionsfuger fra et lægningsareal på 400 m².
3. Takket være SPC -substratet er Rigid Vinyl ekstremt hård og stødsikker. Trykpunkter fra tunge møbler er så gode som umulige. Overfladen er også holdbar - ligesom andre vinylgulve.
4. Fugt kan ikke beskadige gulvet. Ligesom massiv vinyl kan du lægge gulvet i fugtige rum uden tøven. Vi anbefaler dog, at du limer gulvet over hele overfladen, så der ikke kommer fugt under gulvet. Den lave installationshøjde gør det muligt at lægge gulvet i næsten ethvert rum. Du sparer dig selv for at skulle afkorte dørene.
5. Hård vinyl er varm til fødderne. Dette skyldes vinylslidlaget. Der er hårde vinylgulve med integreret lydisolering. Hvis du flytter den, vil du næsten ikke bemærke nogen fodfaldslyd. Hvis du vil lægge dit nye gulv flydende, har du altid brug for lydisolering. Hvis det allerede er integreret i gulvet, gemmer du et enkelt arbejdstrin ved lægning.
6. Let pleje, hårdt vinylgulv eller SPC, du kan nemt fjerne snavs: Fej og tør gulvet med en fugtig klud.
7. Denne etage har en enorm indflydelse på, hvordan et værelse ser ud. Derfor er der hårde vinylgulve i mange forskellige dekorationer. Uanset om det er i træ eller sten, er du sikker på at finde et gulv, der præcist opfylder dine forventninger.
8. Ingen skadelige blødgørere. Der bruges ingen skadelige blødgørere til fremstilling af hårde vinylgulve. Så du kan nemt sætte det i ethvert rum.

Ulemper ved SPC hårdt vinylgulv:

1. Meget jævn underflade nødvendig til lægning
2. Kan ikke lægges på alle gamle gulve
3. Tunge genstande kan efterlade mærker
4. Limede vinylgulve er svære at fjerne
5. Kan indeholde skadelige blødgørere, hvis de ikke er certificeret eller fremstillet i EU

Ansøgninger om SPC vinylgulve (sten-polymer-komposit):

1. Fugtige lokaler
2. køkken
 • Ikke egnet til:
 • 1. Sauna eller
  2. et værelse med pejs
  3. vinterhave eller vinterhus
  4. Værelse mod syd med store glasfronter

  Grund :Jorden tåler ikke højere temperaturer.

  Det hårde vinylgulv kan ikke lægges på noget gammelt gulvbelægning:

  1. Ikke på parket og massivt trægulve, flydende gulve, tæpper .
  2. Med undtagelse af en flad overflade er det muligt at lægge gulvet på fliser og gamle, helt limede gamle PVC -gulve.
  3. Vinylgulve må ikke forveksles med linoleum, der er fremstillet af linolie og naturlige harpikser, samt kork- eller træmel, kalkstenpulver og andre komponenter og et jutestof som substratlag.